Een broodnodig frietje…

Onlangs haalde een kinderarts het nieuws met de zorg over een toenemend aantal ondervoede kinderen door te gezond eten. Sommige mensen nemen klakkeloos de trend om brood te vervangen over, ook voor hun kinderen. Zoiets essentieels als granen weg laten is niet eenvoudig te vervangen met superfoods en groente of fruit. Superfoods zijn vanaf het begin als aanvullin g bedoeld en je zou een kilo fruit extra moeten eten om een broodmaaltijd te vervangen! De experts zeggen dat een frietje zo af en toe zelfs hoort in een gebalanceerd menu voor kinderen. Wij hebben daarvoor de ultieme oplossing!

IMG_1110

Neem zo’n 3 sneetjes brood dat z’n versheid net kwijt is, het is dus ook een fijn recept om die laatste sneetjes op te maken, lekker met korst en al. Snijdt er smalle reepjes van (zoals frietjes natuurlijk) en bak deze in een mengsel van een goede scheut olijfolie en een uitgeperste knoflookteen. Strooi er op het laatst wat zout en naar smaak paprika poeder over en klaar!

IMG_1112

Met wat smeerkaas die doorgaat voor de mayo maak je er een gezond ‘frietje met’ van! Lekkere kerstomaatjes en stukjes komkommer erbij, plus een mandarijntje als toetje, en je kinderen komen niets te kort. Voor volwassenen natuurlijk net zo lekker én gezond!

Heb jij vragen over brood en gezondheid? Stel ze gerust via Facebook, wij doen ons best ze onafhankelijk en onderbouwd te beantwoorden!

Foto’s van een gezellige gezonde frietenlunch zijn natuurlijk ook meer dan welkom!