Desem brood met avocado, ei en tomaat!

Nieuw jaar, nieuwe goede voornemens! En daarom starten wij 2018 met een gezond, maar toch óverheerlijk recept. Vandaag een recept waar je maar weinig voor nodig hebt: Kraayennest desem brood met avocado, een eitje en tomaat! Gezond, overheerlijk en makkelijk! Waarom? Avocado is een vrucht waar gezonde, onverzadigde vetten in zitten die zorgen voor energie. Je houdt langer een vol gevoel waardoor je de verleiding van suikers kunt weerstaan! Ook houden ze je hart- en bloedvaten gezond. En dit allemaal in een kleine vrucht. Dit recept wordt nog gezonder… maar eerst gaan we ‘m even maken!

Benodigdheden:

– Kraayennest desem granenbrood
– 2 avocado’s
– cherrytomaatjes
– eieren
– peper
– zout

Bereiding:

Deze bereiding is voor twee personen, maar je kunt het natuurlijk voor zoveel personen maken als je zelf wilt!

– Allereerst snijd je het Kraayennest desem granenbrood in een aantal plakken. Niet te dun. Als je dit gedaan hebt, leg je de plakken even op een bord. Afhankelijk van wat je lekker vindt, kun je het brood roosteren of zo laten.

– Doe een aantal eieren (twee of meer, naar wens) in een pan met water en breng aan de kook. (Kook ze zoals jij ze lekker vindt. Hard, medium, zacht)

– Terwijl je de eieren langzaam beginnen te koken, pak je de avocado. Deze snijd je door de helft. Dit kun je het beste langs de pit doen. Als je helemaal rond de avocado gesneden hebt, kun je de ene helft vasthouden en de andere helft voorzichtig losdraaien. Daarna haal je de pit eruit. Snijd de avocado (zonder schil) in plakjes. De plakjes leg je vervolgens op de plakjes desem brood.

– Dan pak je een aantal cherrytomaatjes. Deze spoel je af, snijd je doormidden en leg je vervolgens bovenop de avocado.

– de eieren zijn inmiddels gekookt. Laat ze afkoelen, haal de schil eraf en snijd de eieren in plakjes of helftjes, maar net wat de voorkeur geniet!

– Daarna strooi je wat peper en zout over de avocado en cherrytomaatjes.
En dan? Klaar! Een heerlijk, goed vullend en gezond recept. Houd je niet zo van ei en tomaat? Dan is avocado met wat peper en zout ook heel lekker!