Geef je croissantjes een boost met kaneel!

Ze zijn heerlijk als ontbijt of als lunch: croissantjes! Het leuke aan croissantjes is dat je er alle kanten mee op kunt. Houd je van hartig, dan zijn ze heerlijk met ham en kaas. Houd je meer van zoet? Dan kun je ze besmeren met chocola of jam.

Het gebeurt wel eens dat je croissantjes wat langer laat liggen dan de bedoeling was. Je kunt er wat aan doen om ze weer als nieuw te krijgen. Hiervoor hoef je ze slechts een paar minuutjes in de oven te doen. Als ze dan toch in de oven moeten, waarom zou je er dan niet iets bijzonders van maken? Daarom hier een recept om je croissantjes een kaneeltwist te geven!

Ingrediënten:

– ‘t Kraayennest roomboter croissants
– 75g Ongezouten roomboter
– 1 eetlepel Kristalsuiker
– 1 theelepel Kaneelpoeder
– een beetje water

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Haal de boter van tevoren uit de koelkast zodat deze zacht genoeg is om te gebruiken.
– Meng de zachte boter met de suiker en kaneelpoeder en smeer deze in een dunne laag aan de binnenkant van de croissants.
– Doe de croissants voor ongeveer 2-3 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten. Als de boter gesmolten is zijn de croissants klaar.

Zie daar: heerlijke croissantjes met kaneel! Eet smakelijk!