Croissantjes met brie, peer en pecannoten

Zin in een lekkere vakantie lunch? Ga dan voor een croissantje met brie, schijfjes peer en pecannoten! Het croissantje is hét typische Franse broodje maar wat veel mensen niet weten is dat de croissant oorspronkelijk uit Oostenrijk komt! Wat? Ja echt! Volgens de overlevering uit Wenen groeven de Ottomanen een tunnel onder de stad, die uit kwam bij een bakkerij. Doordat bakkers al vroeg aan het werk waren, sloegen zij op tijd alarm waardoor de aanval werd afgeslagen. Om dit te vieren besloten bakkers een speciaal broodje hiervoor te bakken. Ze bakten een broodje dat leek op een halve maan om het Turkse volk te beledigen, omdat de halve maan altijd op de vlaggen van de Ottomanen te zien was. Hoe bizar is dat? En dat terwijl waarschijnlijk de halve wereld denkt dat croissantjes uit Frankrijk komen….

Enfin, waar ze ook vandaan komen, dit gerecht is een heerlijk ontbijtje tijdens je vakantie!

Ingrediënten

  • 4 croissants
  • 2 peren
  • 150 gr brie
  • 1 eetlepel honing
  • Pecannoten
  • Handje sla

Bereiding

  • Snijd de brie in plakjes.
  • Was de peer, snijd in vieren en verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes
  • Snijd de croissants dwars doormidden (net niet helemaal)
  • Leg op de onderste helft wat sla, plakjes brie, plakjes peer en wat pecan noten
  • Druppel als laatste nog wat honing er over

Et voilà of moeten we nu toch zeggen; das ist es! 😉

Heb jij nog leuke vakantiefoto’s van je favoriete vakantie-ontbijtje, speciale bakkerij en/of de mooiste ontbijtlocatie? Stuur onder dit bericht een foto en maak kans op een overheerlijke #KraayVlaai naar keuze! Elke twee weken kiezen wij de leukste foto uit. Doen dus!

Like, deel en geniet!