Ciabatta met parmaham, mozzarella en gegrilde paprika

De vakantie zit er weer op. Iedereen is weer aan het werk of terug naar school. Maarrrrrr… Met dit ontbijt- of lunchbroodje kun jij nog even je vakantiegevoel voortzetten! De Ciabatta is een heerlijk typisch Italiaans streekbrood uit het gebied Como (Noord-Italië). Het is een luchtig brood met een knapperige korst. Ciabatta heeft, in tegenstelling tot Nederlands brood, stompe uiteinden. Aan die vorm heeft dit broodje zijn naam te danken. Ciabatta betekent namelijk ‘slofje’, omdat het eruit als een Italiaans pantoffeltje! Leuk om te weten toch? Deze week dus weer een lekker receptje voor een mediterraans broodje!

Ingrediënten

  • 2 Kraayennest ciabatta’s
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 pot gegrilde paprika’s
  • 100 gram parmaham
  • Olijfolie
  • Pesto Genovese

Bereiding

  • Snijd de ciabatta’s in de lengte doormidden
  • Besprenkel beide zijden van de ciabatta’s met olijfolie
  • Smeer de groene pesto op de onderkant van de ciabatta’s
  • Snijd de mozzarella in repen en beleg de onderkant van de ciabatta’s met een laag mozzarella
  • Snijd de gegrilde paprika’s open en leg deze op de mozzarella
  • Leg hier de parmaham overheen
  • Als laatste leg je de bovenkant van de ciabatta’s er op.

Je kunt nog mee doen met onze actie. Hoe? Stuur, onder dit bericht, jouw leukste vakantiefoto in en maak kans op een heerlijke #KraayVlaai! Dit is de laatste kans!

Like, deel en geniet!