Ciabatta met Parmaham en buffelmozzarella

De schoolvakanties zijn begonnen, dus dat lijkt ons een goed moment om te picknicken. Wat heb je nodig? Eigenlijk alleen lekker eten, drinken en een koeltas om het in te doen. Verder nog een plaid om op te zitten, servetten, borden, bestek en glazen: je bent compleet! Om jou te helpen die koeltas te vullen, hebben we een recept voor een lekker broodje. Dit broodje met Parmaham en buffelmozzarella is eigenlijk de Italiaanse variant van het broodje gezond.

Als Italianen het over mozzarella hebben, dan bedoelen ze de romige bolletjes die bereid worden met melk van zwarte waterbuffels in de regio’s Campania, Lazio en Puglia. ‘Mozzarella di Bufala’ is voor hen helemaal iets anders dan ‘Fior di latte’, een soortgelijke kaas op basis van koemelk. Echte mozzarella is hagelwit en heeft een eigen smaak en structuur. Als je heel goede mozzarella wil, dan is het ideaal als je op de etiketten de volgende handelsnaam terugvindt: ‘Mozzarella di Bufala Campana AOP’.

Ingrediënten:

  • 2 Kraayennest ciabatta’s
  • groene pesto
  • handvol rucola
  • 100 gram Parmaham
  • 2 bollen (buffel)mozzarella (250 gram)
  • 4 tot 8 Kleine trostomaatjes (afhankelijk van de grootte)
  • geroosterde pijnboompitten
  • enkele blaadjes basilicum
  • balsamico (spray)

Bereiding:

  • Verwarm het brood eventjes in de oven voor een knapperig korstje.
  • Snijd het in tweeën en elk stuk overlangs doormidden.
  • Besmeer de helften met groene pesto.
  • Beleg het broodje vervolgens met rucola, Parmaham, mozzarella en schijfjes tomaat.
  • Strooi er pijnboompitjes over en gebruik een paar blaadjes basilicum als garnering.
  • Als laatste spray of druppel je er wat donkere balsamico overheen.

Like, deel en geniet!