Een chocoladecake van croissants!

Kan dat echt, chocoladecake maken van croissantjes? Ja, je hebt het goed gelezen. Dit is geen magie en er komt geen toverkracht bij kijken. Wij leggen je vandaag uit hoe je van onze croissantjes een chocoladecake kan maken. Zo’n cake waar de chocolade nog uitloopt als je er een hap uit neemt.

Zorg er wel voor dat je een metalen of siliconen muffinvorm hebt! Deze chocoladecake wordt namelijk au bain-marie gebakken. Dat betekent dat je ze in een grotere vorm moet zetten. Deze schenk je vervolgens vol met water. Laten we beginnen!

Ingrediënten:

– ’t Kraayennest roomboter croissants
– 200 ml room
– 120 ml melk
– 80 gram pure chocolade
– 50 gram melk chocolade
– 1 ei
– 2 eidooiers
– 50 gram suiker

Bereiding:

– Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden
– Hak dan de pure chocolade en melkchocolade in stukjes, maar houd de twee soorten wel apart.
– Snijd de croissantjes in blokjes en bak deze in de oven voor tien minuten zodat ze een beetje geroosterd zijn. Koel deze daarna af tot kamertemperatuur.
– Breng vervolgens de room en de melk aan de kook. Schenk dit daarna over de gehakte pure chocolade en zorg dat de chocolade helemaal gesmolten is.
– Meng het ei, de eidooiers en suiker apart en schenk daarna langzaam het roomchocolademengsel erbij al roerend.
– Roer daarna de croissantblokjes erbij. Zorg dat alle blokjes helemaal bedekt zijn en laat dit mengsel tien minuten staan.
– Roer daarna de melkchocolade stukjes erdoor en schep dit mengsel in ingevette muffinvormpjes.
– Zet de muffinvorm in een grotere schaal en schenk kokend water in de grote schaal tot de helft van de muffinvormpjes. Zet het dan 30 minuten in de oven.
– Als de cakejes klaar zijn, haal de vormpjes eerst uit de schaal en laat ze tien minuten afkoelen.

Zie daar: een chocoladecake van croissants ! Om het helemaal af te maken kan je dit serveren met chocolade ijs. Eet smakelijk!

Houd onze social media kanalen en website in de gaten voor meer inspiratieblogs!