Chocolade croissants uit de oven

Wij hebben hét ontbijt voor jou voor op de zondagochtend. Of ontbijt jij op zondag liever in de middag als je eindelijk uitgeslapen bent? 😉 Croissants met chocolade chips uit de oven, klinkt goed toch!? De Chocolate chips zijn niet zo gangbaar in Nederland. Toch kennen velen het product wel. Het woord ‘chocolate chips’ klinkt natuurlijk wel heel aantrekkelijk, dus als je er eens van gehoord hebt, dan zal je het ook niet snel vergeten!

Chocolate chips zijn eigenlijk niets meer dan hele kleine stukjes bakvaste chocolade. Bakvast betekent dat er in het eindresultaat gewoon harde stukjes chocola zitten. De chocolade wordt warm in de oven en het smelt dan wel natuurlijk, maar na het afkoelen worden de stukjes gewoon weer helemaal hard. Als je geen bakvaste chocolade gebruikt, dan blijft de chocolade wat zachter. Chocolate chips liggen niet in elke supermarkt in de schappen. Bij supermarkten met een grote bakafdeling kan je ze meestal wel vinden en anders wel in taartdecoratiewinkels. Meestal kom je voor de keuze te staan tussen chips en chunks. Chocolate chips zijn kleine stukjes chocolade en hebben vaak de vorm van hele kleine toefjes chocola. Chocolate chunks zijn een stuk groter. Voor dit recept is het het beste om te kiezen voor de chocolate chips.

Ingrediënten

  • 10 mini croissants
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille
  • 500 milliliter melk
  • 325 gram semi-zoete chocolade chips

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Spuit een ovenschaal in met bakspray
  • Snijd de mini croissants in kleine stukjes
  • Plaats die kleine stukjes croissant in de ovenschaal
  • Bestrooi de chocolate chips erover heen
  • Klop de roomkaas, suiker, eieren en vanille in een middelgrote kom met een mixer tot een glad mengsel
  • Voeg de melk hieraan toe en mix dit erdoor heen
  • Giet het mengsel gelijkmatig over de stukjes croissant in de ovenschaal
  • Zet het 20 minuten in de koelkast
  • Haal het na 20 minuten uit de koelkast en plaats de schaal in het midden van de oven gedurende 35 tot 40 minuten

TIP: Kan je geen chocolate chips vinden? Dan kan je ook gewone chocolade gebruiken als je die heel fijn hakt met een goed scherp mes. Het gaat er namelijk om dat je uiteindelijk kleine stukjes chocolade hebt!

Like, deel en geniet!