Bruschetta Classico

In deze blog hebben we het vaak over wat je allemaal met oud brood kan doen. Nu de temperatuur toeneemt en er steeds meer blaadjes aan de bomen komen vinden wij het tijd voor een mediterrane ‘oud brood-tip’, namelijk de Bruschetta Classico! Heerlijk als hapje tussendoor, als lunch gerechtje of als voorgerecht!

Er zijn vele varianten mogelijk; wij houden het deze blog bij de klassieke variant. Bij deze variant van de Italiaanse appetizer maakt men vaak gebruik van sneetjes stokbrood. Maar je kan elk ander soort brood gebruiken. Bijvoorbeeld dat brood dat al een paar dagen in de kast ligt en een beetje droog begint te worden!

 Ingrediënten:

  • Brood
  • 4 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • Verse basilicum
  • Goede extra vergine olijfolie
  • Peper (bij voorkeur versgemalen)
  • Zout

Bereidingswijze Bruschetta Classico:

  • Snij het brood in gelijke stukken. (Stokbrood: in sneden van ongeveer 1 á 2 cm dik. Sneetjes brood kun je het best diagonaal doorsnijden.)
  • Als je sneetjes van een heel brood gebruikt kun je ze beter eerst kort roosteren voor je aan de volgende stap begint!

  • Smeer ze aan één kant in met olijfolie.

  • Snij een teen knoflook doormidden en wrijf de sneetjes brood goed in met de knoflook.
  • Leg de broodjes op een ovenrooster en strooi er een beetje peper en zout overheen. Rooster ze vervolgens in de oven op 200 graden totdat ze goed knapperig zijn.

    Tip: In de zomer is het heerlijk om de broodjes op de barbecue te roosteren!

  • Ga ondertussen verder met de volgende stappen, maar blij de broodjes goed in de gaten houden.

  • Snij de tomaat in blokjes van 1 á 2 cm.
  • Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes en voeg deze toe aan de tomatenblokjes

  • Snij de knoflook zo fijn mogelijk (of pers ze uit) en voeg ze toe aan het mengsel.
  • Pluk een handje basilicum blaadjes, snij deze in kleine stukjes en voeg het toe aan het mengsel.
  • Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
  • Haal de broodjes uit de oven en sprenkel er eventueel nog een klein beetje olijfolie overheen.
  • Beleg de broodjes met het tomaten mengsel. Als je stokbrood gebruikt; ongeveer een eetlepel per broodje.
  • Garneer de Bruschetta’s af met een blaadje basilicum.

 

Like, deel en geniet!