Broodsushi!

Het ziet er superleuk uit en het is nog lekker ook. Deze hapjes zijn dan ook uitermate geschikt om je gasten voor te schotelen. We hebben hieronder een receptje voor jullie om het zelf eens uit te proberen. Uiteraard hoef je niet per se deze ingrediënten te gebruiken, je kunt namelijk eindeloos variëren. Hieronder geven we je alvast een paar variatietips:

  • Gerookte zalm, kruidenkaas, avocado, dille, citroensap
  • Pesto Genovese (groene pesto), mozzarella, tomaat
  • Kipfilet, rucola, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas
  • Tonijn, ansjovis, mayonaise, kappertjes, rucola
  • Chocoladepasta en stukjes pistachenootjes

 Ingrediënten:

  • 8 witte of volkoren boterhammen zonder korst
  • 4 grote dunne plakken (gerookte) ham
  • 4 plakjes kaas
  • 1 kleine wortel
  • 1 potje cocktailaugurkjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Rasp de wortel
  • Snij de plakjes kaas in reepjes
  • Leg de sneetjes brood op een grote snijplank, leg hieronder vershoudfolie
  • Plet ze een beetje met een deegroller
  • Smeer de sneetjes in met een beetje mayonaise
  • Beleg het brood met de ham, kaas, wortel en cocktailaugurkjes
  • Zorg dat je bij het beleggen aan de onderkant 2 centimeter brood vrijhoudt
  • Strooi een beetje versgemalen peper over de belegde boterhammen.
  • Rol vervolgens de boterhammen op.
    LET OP: Rol in de richting van het onbelegde stukje brood.
  • Doe de rollen in plastic vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast totdat je ze serveert
  • Snij voor het serveren elke rol in drie stukken.

    Like, deel en geniet!