Broodpudding

We hebben al vaker recepten gegeven met oud brood. De komende weken zullen de recepten helemaal in het teken staan van oud brood. En dit is niet zomaar. De kerstdagen komen er namelijk aan en ieder jaar weer zijn dit de dagen waarop we het meeste voedsel weggooien. Zonde! Beloof ons dat je brood pas weggooit als er schimmel op zit!

Één van de gerechten die je kan maken met oud brood is broodpudding. Broodpudding wordt ook wel bodding genoemd en is een echte Belgische en Nederlandse lekkernij. De herkomst van deze broodpudding ligt verder terug in de tijd. Die ligt namelijk in de Middeleeuwen. Een oud recept met oud brood, dat klinkt als een goede combinatie toch? 😉

Ingrediënten:

  • 300 gram oud Kraayennest brood (Dit kunnen ook verschillende soorten brood zijn, die je bijvoorbeeld hebt opgespaard in de vriezer)
  • 500 milliliter melk
  • 200 gram suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 4 eieren
  • 2 theelepels kaneel

Bereiding:

  • Doe het brood in een kom
  • Verwarm de melk met de suiker en giet dit over het brood
  • Laat het 60 minuten weken
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Roer het brood tot een papje
  • Voeg de eieren, het kaneel en de rozijnen toe aan het papje
  • Vet een taartvorm in
  • Schep het broodmengsel in de taartvorm
  • Plaats het voor ongeveer 50 minuten in de oven

TIP: Eet een bolletje vanille-ijs bij deze broodpudding!

Like, deel en geniet!