Broodje Vitello Tonnato – Recept

Vitello Tonnato is een Italiaans gerecht in dezelfde stijl als de carpaccio. Dungesneden kalfsvlees (Vitello) met een heerlijke tonijnsaus (Tonnato).

Vitello Tonnato betekend ‘getonijnd kalfsvlees’ ofwel kalfsvlees in tonijnsaus. De combinatie van vis en vlees kom je niet vaak tegen; maar deze klassieker is echt om te smullen. In Italiaanse restaurants wordt dit gerecht vaak geserveerd als voorgerecht; maar dit kalf-tonijn duo is ook uitermate geschikt als beleg voor een luxe broodje of sandwich. Bij deze dus het recept voor een prachtige Vitello Tonnato. Gemakkelijk om te maken; het enige dat je nodig hebt is een staafmixer en je favoriete Kraay-broodje!

 Ingrediënten voor 4 broodjes/sandwiches:

  • 4 broodjes of 8 sneetjes brood
  • 1 blikje tonijn (op olie)
  • 4 ansjovisfilets
  • 5 el mayonaise
  • 3 el kappertjes
  • Rucola
  • 300 gram kalfsfricandeau
  • ½ citroen
  • Olijfolie
  • Peper

 Bereidingswijze:

  • Doe de uitgelekte tonijn in een maatbeker.
  • Voeg hier de ansjovisfilets, mayonaise, wat versgemalen peper en 1/3 van de kappertjes aan toe.
  • Knijp de halve citroen gedeeltelijk uit in de maatbeker.
  • Maak hier een gladde saus van met de staafmixer.
  • Proef de Tonnato en voeg naar smaak nog meer peper, citroen en/of ansjovis toe. Zout heb je niet nodig omdat de ansjovis al zout genoeg is.
  • Maak de rucola aan met het restje van de citroensap een paar druppels olie en een beetje peper.
  • Verdeel de plakjes kalfsfricandeau over de broodjes.
  • Dresseer de Tonnato-saus over de kalfsfricandeau.
  • Verdeel de kappertjes en rucola over de broodjes.
  • Top het geheel af met de bovenkant van het broodje en je kan beginnen met het genieten van dit heerlijke broodje!

Je kunt de Tonnato twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Dus ook als je niet meteen vier broodjes te beleggen hebt is het de moeite waard om dit recept te maken. Zo heb je genoeg voor de lunch van de komende dagen. Buon Appetito!

Like, deel en geniet!