Broodje pulled chicken met zelfgemaakte barbecuesaus!

De typisch Amerikaanse pulled chicken en pulled pork zijn al een tijdje enorm populair in Nederland. Dit gerecht bestaat uit heerlijk mals vlees met vele mogelijkheden. Zo is het vlees lang houdbaar en is bijvoorbeeld koud en warm te eten op een broodje. Traditioneel is het de bedoeling dat je een zurige augurk op je broodje doet en een flinke lading barbecuesaus over het vlees giet. Ben jij zelf niet zo van de augurk? Dan is yoghurt een goed alternatief! Vaak gebruiken mensen een slow cooker voor dit gerecht maar ook de oven is zeer geschikt. Daarom vandaag een recept voor een heerlijk broodje pulled chicken met zelfgemaakte barbecuesaus!

Ingrediënten:
Voor de kip:
6 Zachte broodjes van ‘t Kraayennest naar keuze
900 gram kipfilets
55 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel chilipoeder
gehakte knoflook
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel mosterd
350 gram ketchup
2 eetlepels appelcider azijn
2 theelepels worcestershire saus
zout en peper

Voor de yoghurtsaus:
200 ml Griekse yoghurt
limoensap
olijfolie
zout

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 175 graden.

– Snijd een kruis in de kipfilets, maar snijd ze niet door. (Op deze manier kan de barbecueaus in de kip trekken en krijgt de hele kipfilet de smaak goed mee.)

– Mix de rest van de ingrediënten in een kom tot een saus.

– Leg de kip in een ovenschaal en giet de saus over de kip.

– De kip moet 25 tot 30 minuten in de oven.

– Als de kip in de oven zit, kun je de yoghurtsaus maken van yoghurt, limoensap, olijfolie en een beetje zout.

– Laat de kip een beetje afkoelen voor je de filets uit elkaar scheurt met 2 vorken. Verdeel dan de kip over de broodjes, doe er een flinke lepel yoghurtsaus op en smullen maar!

Like, share, deel en geniet!