Een koninklijk broodje met de oranje groente spread!
Koningsdag komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor hét feest waarbij het hele land oranje ziet. Versiering, kleding, haar, schmink en zelfs, jawel: ons eten! Om die reden hebben we vandaag een lekker recept voor je waarmee je je ontbijt of je lunch koninklijk oranje kunt versieren! Vandaag hebben we namelijk een recept voor je waarmee je een lekkere oranje groente spread kunt maken. Heerlijk om aan je gasten te serveren, maar ook heel lekker om zelf op brood te smeren. Pak maar vast een pan, dan beginnen we gelijk!
Wat heb je nodig voor deze oranje spread?
- Kraayennest desembrood
- 2 courgettes
- 2 rode paprika’s
- 3 grote tomaten
- 1 ui
- 2 grote wortels
- 125 ml ketchup
- Zwarte peper en zout, naar smaak
- Olijfolie
Aan de slag!
- Snijd alle groenten in kleine blokjes.
- Verwarm wat olie in een pan. Voeg de ui en wortel toe en bak ze tot ze zacht worden.
- Voeg vervolgens de paprika, courgette, tomaten en ketchup toe. Breng het op smaak met zout en peper.
- Laat alles 60 minuten op het fornuis doorkoken terwijl je elke paar minuten goed door de pan roert.
- Laat de spread nog een beetje afkoelen in de pan. Stop het wanneer het ver genoeg is afgekoeld in een potje of bakje en zet het in de koelkast.
Like, share & geniet!