Broodje bal, gezond?!

Het broodje bal is een klassieker in veel bedrijfskantines, maar hij is ook heel makkelijk thuis te maken! Dit gerechtje is natuurlijk heerlijk om als lunch te eten maar kan ook prima als avondeten met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes erbij. Zo zet je na een drukke werkdag snel een simpel en lekker avondmaaltje op tafel. Nog een voordeel is dat het broodje ook heerlijk koud te eten is en je het dus al van tevoren kan bereiden om het later op te eten.

Vandaag gaan we niet voor het standaard broodje bal met mosterd maar voor een ‘gezondere’ variant. Deze kan gemaakt worden met gehaktballen van de slager, maar je kunt natuurlijk ook lekker zelf de keuken induiken om gehaktballen te maken. Hiervoor kun je dan bijvoorbeeld oud brood van ‘t Kraayennest gebruiken in plaats van paneermeel of beschuitjes. Of gewoon het eeuwenoude familierecept volgen natuurlijk!

 

Ingrediënten

  • Gehaktballen
  • ’t Kraayennest Desem Donker broodje
  • Sla
  • Cherrytomaatjes
  • Mosterd
  • Geraspte wortel
  • Radijsjes

 

Bereidingswijze

  • Bak de gehaktballen even kort in de pan zodat ze helemaal warm zijn. (Tip: om het nog gezonder te maken kun je de gehaktballen in olijfolie bakken in plaats van in boter)
  • Snijd het Kaiserbroodje open en besmeer de boven- en onderkant met een klein laagje mosterd.
  • Snijd de gehaktbal in plakjes. Beleg het broodje met de gehaktbal.
  • Voeg ook de sla, de tomaatjes, de geraspte wortel en de radijsjes toe aan het broodje.
  • En toen waren we alweer klaar! Geniet van dit heerlijke gerecht 😉

Hoe maak jij jouw gehaktballen extra lekker? Laat het ons weten!