Brood met zelfgemaakte kruidenboter

Kruidenboter is áltijd lekker en je kunt die op meerdere manieren gebruiken. Over de biefstuk, bij de tomatensoep op een broodje, als lunch, bij de borrel, kreeft of forel… Kortom: dit is een recept dat jij wilt hebben! Want zeg nou zelf, hoe lekker is het als je verse, zelfgemaakte kruidenboter kunt serveren? Het is absoluut niet moeilijk, het is lekker en je hebt er heel veel plezier van! Nog even een snel weetje voordat we aan de gang gaan: wist je dat volgens velen kruidenboter pas kruidenboter mag worden genoemd wanneer het meer dan 62% melkvet bevat? Laten we snel aan de slag gaan.

 Benodigdheden:

  • Stokbrood of een ander brood van Kraayennest
  • Roomboter
  • Zout
  • Peper
  • Basilicum
  • Citroen
  • Een bakje

Bereiding:

  • Allereerst snijd je de basilicum en pers je een teen knoflook
  • Pak de roomboter die je van tevoren op kamertemperatuur hebt laten verwarmen door die op tijd uit de koelkast te halen
  • Pak vervolgens een bakje, doe hier de boter in en doe de gesneden basilicum en de geperste knoflook erbij
  • Vervolgens kun je het mengsel op smaak brengen met een beetje zout en peper
  • Je kunt er ook nog een beetje citroensap bij doen.
  • Meng het door elkaar en klaar is kees! Zet het eventjes in de koelkast en je hebt een lekkere kruidenboter voor op een stokbroodje of brood naar keuze!

 

Like, deel en geniet!