Brocolli-geitenkaasquiche
Geitenkaas wordt steeds populairder in Nederland. En dat verbaast ons niets! Daarom hebben wij deze week een recept van een ovenheerlijke quiche met geitenkaas en broccoli voor jullie.
Geitenkaas is kaas die gemaakt is van geitenmelk. Mensen maken kaas van melk omdat melk maar beperkt houdbaar is, zodat toch de waardevolle bestanddelen van de melk langer behouden blijven. Geitenmelk wordt verwerkt tot halfharde kaassoorten van het Goudse type en zachte kaassoorten. Kleine halfharde geitenkaasjes kunnen al na ongeveer 12 dagen gegeten worden. De kaas smaakt dan als jonge kaas. Het verouderingsproces gaat bij geitenkaas veel sneller dan bij kaas van koeienmelk. Na vier weken smaakt geitenkaas al naar oude kaas! Des te eerder kunnen wij er weer van genieten… 😉
Je mag echt volop genieten dit lekkere zuivelproduct want geitenkaas bevat namelijk vier keer zoveel vitamine A en twee keer zoveel vitamine D als koemelk. Eigenlijk is geitenmelk dus gewoon gezonder dan koemelk. Dus ga maar snel aan de slag met dit lekkere recept.
Ingrediënten:
- 6 sneetjes Kraayennest volkorenbrood
- 50 gram boter
- 95 gram hazelnoten
- 20 gram platte peterselie (bakje)
- 5 eieren
- 2 rode uien
- 600 gram brocolli
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 mililiter slagroom
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Smelt de boter
- Maal het brood, de hazelnoten en peterselie fijn in een keukenmachine
- Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe aan het mengsel en meng dit nog even
- Bedek een gehele quichevorm met het mengsel
- Bak het mengsel ongeveer 10 minuten in de oven
- Snijd onderrtussen de uien in halve ringen
- Snijd de brocolli in roosjes
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui ongeveer 2 minuten
- Kook de brocolli ongeveer 4 minuten, giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken
- Schep de brocolli daarna in de quichevorm
- Meng in een kom de slagroom met vier eieren
- Verkruimel de geitenkaas erboven
- Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en zout toe
- Bak de quiche onder in de oven in ongeveer 30 minuten gaar
Like, deel en geniet!