Broccoli-kaassoep in Kraayennest broodbolletje

Tussen de middag of tijdens het avondeten: er gaat niets boven een lekker warm kopje soep op z’n tijd. Het is niet alleen lekker, maar het past bijvoorbeeld ook in diëten. Je kunt er zoveel groenten in verwerken als je wilt. Er zijn bovendien ook nog eens talloze variaties voor te bedenken. Soep is een product dat door alle culturen in de wereld gegeten wordt!  Vandaag hebben we een recept dat niet alleen lekker is, maar dat er ook nog eens fantastisch uitziet. Vandaag gaan we namelijk broccoli-kaassoep maken in een kommetje van onze Kaiserbollen bijvoorbeeld. Aan de slag!

Benodigdheden:

– Kraayennest Kaiserbol of een andere bol
– Broccoli
– Geraspte cheddarkaas
– Melk
– Kippenbouillon
– Een pan

Bereiding:

– Allereerst pak je de broccoli en snijd je deze in kleine roosjes
– vervolgens ga je de broccoli koken, waarna je de pan met broccoli afgiet
– Als je dat gedaan hebt giet je 650 milliliter kippenbouillon in een pan.
– Hier voeg je ongeveer 250 milliliter melk aan toe
– Als de bouillon en melk beide een beetje zijn verwarmd, doe je de broccoli die je al gekookt hebt erbij en laat je de pan nog wat warmer worden
– Vervolgens zet je het vuur laag en voeg je ongeveer 100 gram geraspte kaas toe
– De kaas laat je vervolgens smelten
– Om de soep nog iets beter op smaak te brengen kun je er nog wat peper en zout aan toevoegen. Wie weet heb jij zelf nog wel creatieve ideeën om het verder op smaak te brengen 😉

De soep is nu klaar om geserveerd te worden. Om de soep op een leuke manier te serveren, pakken we de broodbol erbij. Snijd het bovenste randje van de bol eraf. Je hoeft de bol nu nog een klein beetje uit te hollen. Als je dit gedaan hebt, kun je de soep in het uitgeholde broodbolletje schenken en zie daar: een heerlijke broccoli-kaassoep geserveerd in een broodbol.

Eet smakelijk!!

Ps. Welke soep eet jij graag in een broodbol? 😉