Bosbessen-banaan broodmuffins

Vind jij standaard belegde boterhammen als lunch ook zo saai? Natuurlijk zou je veel liever lekkere dingen meenemen als lunch, zoals brownies, donuts of muffins. Gelukkig kan je muffins meenemen, en tóch genieten van een gezonde lunch. Hoe? Door muffins te maken van je brood! Zo bespaar je ook nog eens tijd in de ochtend. Bak de muffins de avond van tevoren, vries ze in en het enige wat je dan nog hoeft te doen is ze de volgende ochtend uit de vriezer te halen. Je kan ze hartig maken door ze te vullen met kaas en tomaat, of zoet maken door te vullen met chocoladepasta en fruit. Ideaal als lunch voor je kinderen op school, voor jezelf bij het thuiswerken, of ‘s avonds als borrelhapje. Wij leggen je vandaag uit hoe je broodmuffins maakt met banaan en bosbessen!

Ingrediënten:
6 sneetjes ‘t Kraayennest brood naar keuze
2 eieren
150 ml melk
1 banaan
Een handjevol bosbessen
(Poeder)suiker

Bereiding:
– Maal het brood fijn in de keukenmachine. Pureer de banaan en voeg dit vervolgens met de eieren en de melk samen met het verkruimelde brood.
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Vet een muffinvorm in met boter
– Schep het beslag in de vormpjes en druk een aantal hele bosbessen in het beslag.
– Bak deze ongeveer 25 minuten in de oven en bestrooi het na het bakken met suiker of poedersuiker.

En klaar zijn ze! Like, share en geniet! 😊