Boerenkoolsalade met geitenkaas

Boerenkool is een typisch winterproduct. De pittige smaak van boerenkool wordt zachter als er op het veld een periode van vorst overheen gegaan is, omdat de kou ervoor zorgt dat de plant extra suikers aanmaakt. Maar wees niet getreurd, zonder vorst is de smaak van boerenkool nog steeds erg lekker! Bij het woord boerenkool denk je waarschijnlijk meteen aan boerenkoolstamppot, maar wist je dat een salade van boerenkool minstens zo lekker is en ook nog eens gezonder is dan de stamppot? Niet nee? Wij zijn er dan ook om jou te inspireren… 😉

Deze week hebben we daarom een recept van een hele lekkere en gezonde boerenkoolsalade. Door het lange kookproces bij boerenkoolstamppot gaan er veel waardevolle vitamines verloren. Deze salade bevat die waardevolle vitamines nog wel en is daarom dus gezonder. Begin het nieuwe jaar goed met deze gezonde boerenkoolsalade!

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Kraayennest (wit)brood
  • 300 gram verse, fijngesneden boerenkool
  • 125 gram geitenkaas
  • 75 gram pecannoten
  • 2 appels
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels granaatappelpitten
  • 1 eetlepel honing
  • Olie

 Bereiding

  • Pers de sinaasappel uit en klop 1 eetlepel honing door het sap van sinaasappel
  • Snijd het brood in kleine blokjes
  • Verhit olie in een koekenpan en bak het brood totdat het krokant is. Laat het afkoelen op een bord
  • Wok de boerenkool ongeveer 2 minuten in dezelfde pan totdat het een wat donkerdere kleur krijgt, maar nog niet begint te slinken. Doe het daarna in een kom
  • Snijd de appel in stukjes en schep de stukjes appel, de pecannoten en 2/3 van de dressing door de boerenkool
  • Kruimel de geitenkaas erover en bestrooi de salade daarna met het krokante brood en de granaatappelpitten.
  • Tot slot besprenkel je de overige dressing erover

Like, deel en geniet!