Bananenbrood wentelteefjes

Bananenbrood wentelteefjes!

Vandaag gaan we je blij maken met een nieuw recept, namelijk: bananenbrood wentelteefjes! Van origine heet dit dan wel ‘verloren brood’… Maar wie zegt dat je wentelteefjes alleen van oude boterhammen kan maken? Wij in ieder geval niet! Deze variant met bananenbrood uit onze bakkerij is een geweldige optie. Op verschillende plekken in Europa worden wentelteefjes als ontbijt gegeten. Maar wist je dat wentelteefjes ook lekker zijn als dessert? Combineer dit bijvoorbeeld eens met een bolletje ijs!

Daarnaast kun je ook variëren in de bereidingswijze. Je kan de bananenbrood wentelteefjes namelijk ook in de oven bereiden als een soort wentelteefjesschotel! Maar laten we eerlijk zijn, uit de pan met een flinke klont boter is natuurlijk véél lekkerder. Voor welke variant je ook kiest, smullen zul je zeker! Laten we je vooral niet langer in spanning houden. We gaan lekker beginnen met dit vernieuwde wentelteefjes recept.

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 60 ml volle melk
– Kaneelsuiker
– Snufje zout
– Roomboter
– Bananen
– Ander vers fruit zoals aardbeien, frambozen, mango etc..
– Maple syrup

Bereiding bananenbrood wentelteefjes:

– Haal de melk, eieren, kaneelsuiker en zout tevoorschijn
– Meng de melk, eieren, kaneelsuiker en zout samen.
– Week een flinke plak bananenbrood in dit mengsel
– Laat de roomboter smelten in een koekenpan en bak het wentelteefje aan beide kanten
– Serveer met extra plakjes banaan en ander fruit en natuurlijk de maple syrup.

Bereiding ovenversie:

– Leg de plakken bananenbrood in een ingevette ovenschaal en
– Leg hier vervolgens de plakjes banaan op.
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Schenk het melkmengsel over het bananenbrood en bak dit ongeveer 10-15 minuten af.

Tada, smullen maar!

Welke wentelteefjes vind jij het lekkerst?

Ons bananenbrood is verkrijgbaar in onze winkels!