Vandaag op het menu: Baked Alaska!

Baked Alaska, ook wel bekend als Omelette Sibérienne. Een heerlijke ijstaart met meringue, ijs en cake naar keuze. Heb je vrienden uitgenodigd om te komen eten? Met dit dessert maak je zeker indruk.
Dankzij de naam zou je denken dat dit dessert uit Alaska komt, maar het is eigenlijk onbekend wat de oorsprong is van deze ijstaart. En je verwacht het niet… Maar dit ijsdessert moet dus in een hete oven! Smelt het dan niet? Nee,  gelukkig is het ijs dankzij de dikke lagen cake en eiwit zó goed geïsoleerd, dat het niet smelt. Vandaag een recept voor een indrukwekkende Baked Alaska voor maar liefst 12 (!) personen!


Ingrediënten:
– ‘t Kraayennest cake naar keuze
– 2 liter roomijs naar keuze (meerdere smaken mag ook!)
– Jam naar keuze
– 200 gram eiwit
– 100 gram suiker

Bereiding:
– Haal het ijs vast uit de vriezer zodat het een beetje zacht kan worden.
– Bekleed een ronde kom met huishoudfolie en bekleed de kom met plakken cake.
– Smeer de hele binnenkant van de kom gevuld met cake in met een deel van de jam.
– Vul dan de hele kom met de twee ijssoorten.
– Smeer voor de bovenkant nog een paar plakken cake in met jam en doe deze met de jamkant naar beneden op het ijs.
– Bekleed dan de bovenkant met huishoudfolie en zet de kom minimaal vier uur in de vriezer.

– Als het ijs weer helemaal goed bevroren is, verwarm de oven voor op 220 graden.
– Klop het eiwit op met de suiker, haal de kom met ijs uit de vriezer, haal de bol uit de kom en het folie eraf. – Zet hem met de platte kant op een bakplaat en smeer de bol in met eiwit.
– Zet de bol vijf minuten in de oven zodat het eiwit bruin wordt of brand de pieken met de crème brûlée brander.

Tip:
Wil je nóg meer indruk maken op je vrienden met deze Baked Alaska? Maak er een Bombe Alaska van door rum over de gehele taart te schenken en dit te flamberen aan tafel!

Like, share en geniet!