Alleen het beste stokbrood bij de lekkerste tapas!

Februari breekt menigeen op, als het wachten op de lente nog maar niet ten einde komt en de zomer helemaal ver weg lijkt. Toch is het dichterbij dan je denkt en met de juiste hapjes kun je eenvoudig de smaak van de zon op tafel zetten. Daarom deze week in onze inspiratie rubriek, de lekkerste tapas, met de nadruk op de onmisbare aïoli!

Wij beginnen natuurlijk met de basis van de tapas, namelijk het beste stokbrood. Hou jezelf niet voor de gek, juist bij een maaltijd als deze maak je het verschil. Van onze klassieke witte stokbroden tot de mediteraanse desemstokjes, kies maar uit! Hierbij serveer je eenvoudige bruchetta, gekruide olie en natuurlijk smeuïge aïoli. Kruid de olie enkel met je favoriete kruiden, wat zout en peper. Bruchetta is eenvoudig met de gedroogde bruchetta kruiden, bereid volgens het etiket. Maar voor aïoli is zelfmaken echt een meerwaarde.

Het enige dat je hoeft te doen is een 6 tal knoflook tenen met een vijzel te pletten, gaandeweg steeds wat olijfolie toevoegen en je krijgt vanzelf een fijne pasta. In het authentieke recept komt helemaal geen mayonaise kijken, maar om de saus wat milder te maken kun je naar smaak eenvoudig een paar lepels toevoegen.

Daarnaast lekker variëren met frisse rauwkost, fijne kaasjes en diverse warme hapjes. Een aantal geslaagde combinaties zijn:

-Een mengsel van gebakken champignon met rode ui en tijm.

-Gehaktballetjes in tomatensaus (eenvoudig trucje; chipolata worstjes uitknijpen in kleine hoeveelheden en een potje pittige pastasaus erover)

-Patata Brava, klassiek gezien zijn dit aardappelpartjes inclusief schil, maar feitelijk gaat het om de kruidenmix van een royale hoeveelheid paprika poeder, een snuf cayennepeper en wat gedroogde tijm. Maak dus gerust die naturel krieltjes van gisteren op!

-Spaanse tomatensoep met sjalotten, knoflook, majoraan en… kaneel!

De restjes worden natuurlijk opgeveegd met het laatste stukje brood!

Wat is jouw tapas topper? Deel het op onze Facebookpagina en wie weet komt jouw tip binnenkort terug in deze inspiratie rubriek!