3 Overheerlijke dips voor bij je stokbrood tijdens het BBQ’en!

Met temperaturen boven de 25 graden begint het altijd al snel te kriebelen bij ons als Nederlanders zijnde. De barbecue wordt tevoorschijn getoverd en wordt massaal gebruikt. Er wordt gezegd dat Nederlanders gemiddeld 14 keer per jaar barbecueën en dat ruim 70% van de Nederlanders stokbrood erbij onmisbaar vindt. Duidelijke cijfers, toch? Voordat de barbecue warm is komt er natuurlijk het altijd populaire stokbrood op tafel te staan. Wisten jullie dat het Franse woord ‘baguette’ letterlijk vertaald ‘stokje’ betekent? Zo gek is ons Nederlandse woord er dus niet voor. Laten we snel beginnen met het recept voordat het goede weer al is vertrokken uit ons land. Hierbij hebben wij drie overheerlijke dips voor jullie die je zelf kan maken voor bij het stokbrood!

Benodigdheden:

  • Rijpe avocado
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Munt
  • Versgemalen zeezout
  • Mascarpone
  • Hazelnoten
  • Gedroogde dragon
  • Oregano kruidenmix
  • Citroenmayonaise
  • Limoen
  • Kraayennest stokbrood

Bereiding:

 Dip 1:

  • Haal de blaadjes munt van de takjes.
  • Doe de blaadjes samen met de dragon en de olijfolie in een hoge beker en pureer deze.
  • Rasp de schil van de citroen en pers de andere helft uit.
  • Maak gebruik van de citroenrasp, het sap en zeezout om de kruidenolie op smaak te brengen.

 Dip 2:

  • Verhit de koekenpan.
  • Rooster de hazelnoten in de koekenpan en laat deze vervolgens afkoelen.
  • Roer de mascarpone los met het kraanwater en mix deze met de oreganomix.
  • Besprenkel uiteindelijk de dip met wat olijfolie en strooi de hazelnoten eroverheen om de dip af te maken.

 Dip 3

  • Snijd de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
  • Meng de avocado met de citroenmayonaise en pureer dit.
  • Rasp de schil van de limoen en pers één helft erboven uit.
  • Breng ten slotte de dip op smaak met peper en zout

Wanneer je deze dips klaar hebt ben je bijna klaar om te barbecueën. Nu hoef je alleen nog maar het stokbrood in stukjes te snijden en dit te serveren samen met de dips. Daarna kan de BBQ beginnen!

 

Like, deel en geniet!