Kaiserbroodje met ei, spek en kaas, alleen dan op een hele speciale manier

 

Het klinkt erg saai, een kaiserbroodje met ei, spek en kaas. Maar niet als je het op deze manier presenteert! Je doet het eitje er niet op, maar je doet het eitje er in. En je bakt het eitje niet in de koekenpan, maar doet het in de oven. In deze blog staat het basic recept voor dit leuke idee, maar je kunt er zelf ook nog wat groenten (paprika) of ander vlees (salami) aan toevoegen. Het is absoluut niet moeilijk, iedereen kan dit. Dus ga jij het deze week proberen?

 

Ingrediënten:

 

  • 2 Kraayennest VGB OvenVers kaiser bollen
  • 2 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Hol de afbakbroodjes uit en bedek de binnenkant met het ontbijtspek (probeer geen gaatjes te maken, anders gaat het ei lekken)
  • Breek in ieder broodje 1 ei
  • Strooi wat geraspte kaas erover heen
  • Voeg peper en zout toe naar eigen smaak
  • Doe de broodjes zo snel mogelijk in de oven, anders kan het ei weer gaan lekken
  • Bak de broodjes 20 minuten in de oven

Tip; het lekkerste is natuurlijk om de broodjes meteen warm op te eten!

Like, deel en geniet!