Ingrediënten

Steengoedbrood wordt gemaakt uit pure en natuurlijke ingrediënten. Het eenvoudigste recept voor brood bestaat uit tarwebloem en/of tarwemeel, water en zout. Wij hebben vier basisrecepten om van daaruit de verschillende recepten voor Steengoedbrood te ontwikkelen.

steengoedbrood eerlijke ingredienten

Steengoedbrood is gemaakt van eerlijke ingrediënten.

steengoedbrood met aandacht gebakken

Steengoedbrood wordt met aandacht voor u gebakken.

Vier basisrecepten

De vier basisrecepten zijn gebaseerd op het soort bloem/meel dat erin verwerkt is. Wij kopen bloem/meel in bij een leverancier die exclusief voor Steengoedbrood maalt. Dit betekent dat wij een flinke ‘vinger in de pap’ hebben om de kwaliteit en de menging van de verschillende melanges te bepalen.

De basisrecepten van Steengoedbrood:

  • Desem Witbrood
  • Desem Tarwebrood
  • Desem Roggebrood
  • Desem Granenbrood

Deze basisrecepten zijn ook biologisch verkrijgbaar.

Oer-Hollandse variatie

De bakker ontwerpt op basis hiervan meerdere heerlijke broden, waarbij de smaak soms zoeter en dan weer intenser is. Hij verrijkt het recept soms met vruchten of kruiden, zoals in de Desem Cranberry Notenbol. Een echt hartig brood is de Desem Olijf Pesto vierhoek. Ondanks deze exotische ingrediënten is Steengoedbrood een eerlijk, oer-Hollands product. Het duidelijkste voorbeeld daarvan is misschien wel de Desem 10-granen zaden.

Aarde, water, vuur en lucht

Steengoedbrood wordt gecreëerd door de ambachtelijke bakker. Hij maakt daarvoor gebruik van wat de natuur hem biedt: de elementen. De aarde brengt het graan voort, en herbergt de steen waarop het brood gebakken wordt. Water wordt opgenomen in het deeg en maakt het brood smakelijk, mals en stevig. Het vuur in de oven zorgt dat het brood zijn definitieve vorm, smaak en structuur krijgt. De lucht zorgt dat het deeg kan veranderen in desem en nestelt zich in het brood, waardoor het zijn typische, stevige en open structuur krijgt.