Steengoedbrood ®

Geniet u ook zo van die oorspronkelijke smaak van natuurdesembrood? Dan is ons Steengoedbrood iets voor u. Met dit desembrood grijpen de bakkers van ‘t Kraayennest terug op de klassieke manier van brood bakken. Het resultaat is een fris geurig brood met een knapperige korst en een stevige open structuur.

steengoedbrood/desembrood assortiment

Steengoed brood, met plezier voor u gebakken!

Steengoedbrood

Wie Steengoedbrood proeft, maakt kennis met de authentieke smaak van brood. Eerst ruikt u de bijna kruidige geur. Dan bijt u in de krokante, knapperige korst en voelt u de veerkrachtige, open structuur. U proeft de volle smaak van echt brood. Zo moet brood vanouds bedoeld zijn.

Desembrood uit de steenoven

Steengoedbrood is desembrood. Gebakken van desem dat op natuurlijke wijze langzaam rijst en alle tijd krijgt om op smaak te komen, met als grondstoffen een melange van de beste granen. De gerezen broden worden gebakken in de steenoven met stenen vloer en gemetselde vuurring. Smaak, geur, structuur en korst worden nu definitief gevormd.

Natuurlijke desem

In vroeger tijden werkten bakkers alleen met eigen natuurdesem. Een natuurdesem of zuurdesem is een deeg van tarwebloem en water. Om dit deeg te laten rijzen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke in de lucht aanwezige gistbacteriën. Voordat het brood in de oven gaat wordt een klein deel van de natuurdesem apart gehouden. Dit vormt de basis voor het desem van de volgende dag. Wij bakken uw desembrood net als vroeger op een vuurvaste natuurstenen vloer.

Brood zonder haast

Anders dan modern brood maakt natuurdesembrood alleen gebruik van natuurlijke gisting. Dat betekent dat het deeg van een natuurdesembrood meer tijd nodig heeft – en krijgt – om te rijzen. Een rijstijd van zestien uur is geen uitzondering. Omdat het deeg alle tijd krijgt zich op natuurlijke wijze te ontwikkelen, heeft Steengoedbrood een veerkrachtige en stevige structuur.

Kenmerken van ons desembrood zijn:

 • malse en volle smaak,
 • frisse aromatische geur,
 • krokante korst,
 • meer calcium, ijzer en vitaminen,
 • gezond,
 • puur natuur,
 • geen lactose, koemelkeiwit of dierlijke vetten,
 • langer houdbaar.

Steengoedbrood assortiment

Het huidige assortiment van ons natuurlijke in de steenoven gebakken natuurdesembrood bestaat o.a. uit:

 • Desem 10 Granen Zaden punt
 • Desem Olijf Pesto flute
 • Desem Cranberry Notenbol
 • Desem Stok Mediterraan
 • Desem Donkere Zadenbol
 • Desem Noten Pitten blok

Steengoedbrood in onze winkels

In alle vijf van onze winkels kunt u terecht voor Steengoedbrood. U kunt het brood thuis afbakken of het eetklaar meenemen. U vindt de winkels van Bakkerij ‘t Kraayennest in Beuningen, Malden, Nijmegen, Wijchen Centrum, Wijchen Zuid, Elst en Lent.

Steengoedbrood voor grootverbruikers

Steeds meer restaurants, hotels, lunchrooms, broodjeszaken en instellingen bieden hun gasten Steengoedbrood. En waarom zou u het niet doen: u verwent uw gasten, zodat ze nog meer tevreden zullen zijn over uw service. Ook onderscheidt u zich van gewone restaurants en lunchrooms door uw gasten of cliënten echt smakelijk brood aan te bieden.

Duurzaam

Steengoedbrood draagt bij aan de duurzame doelstelling van uw bedrijf en bovendien profiteert u van de pure en robuuste uitstraling.
Onze Steengoedbrood producten zijn door de bake off formule erg geschikt voor horeca en groothandel. Ook is ons desembrood bijzonder in trek binnen de hotellerie, zorginstellingen, ziekenhuizen, supermarkten, bedrijfsrestaurants, scholen en universiteiten.

Bestellen

Steengoedbrood leveren wij uit in heel Nederland. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden (telefoon: 024 – 358 54 04 / e-mail).