Wentelteefjes met rauwe cashewnoten!

Aanstaande zondag is het weer Moederdag! Een dag waar de rollen weer eens omgedraaid mogen worden. Een bloemetje is leuk, maar een beetje moeite doen om een lekkere lunch te maken is natuurlijk veel beter. Lekker prakken! Dat kan natuurlijk met boerenkool maar vandaag doen we het met rauwe cashewnoten.

Ingrediënten

  • 10,5 kopje rauwe cashewnoten
  • 5-6 sneetjes Kraayennest volkorenbrood
  • 1,5 kopje warm water
  • 1,5 el maizena
  • 2 el lijnzaad
  • snufje zout
  • snufje kaneel of korianderpoeder
  • snufje korianderpoeder
  • snufje vanillepoeder

Bereiding
– Mix de cashewnoten en een half kopje warm water in de blender 1-2 minuten tot het glad en romig is.
– Doe de overige ingrediënten (behalve het brood) in de blender. Mix weer op hoge snelheid tot het mengsel wat dikker wordt (let op het geluid). Schenk het mengsel in een diep bord.
– Verwarm een koekenpan. Week elke boterham om en om in het beslag en bak in de koekenpan tot de onderkant goudbruin is. Keer om en bak nog even aan de andere kant.
Serveer direct, eventueel met wat vers fruit of dadelstroop

Like, deel en geniet!