Supercharge zalmstokbroodje..

We kennen het allemaal wel, de vakantie is voorbij en de eerste werkweken zitten er alweer op. Je verlangt terug naar je vakantie, voelt je energieloos en kunt niet wachten tot de klok 17.00 uur aantikt. Met het onderstaande recept kun je er na je lunch weer flink tegenaan! Je zult merken dat je eerder naar je lunch zult verlangen dan naar het moment dat je weer naar huis kunt!

Ingrediënten:

  • 1 Kraayennest stokbrood naar keuze
  • 3 eieren
  • ½ kropsla
  • ½ komkommer
  • 40 g waterkers (zak 75 g)
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1½ tl hot currypoeder
  • 170 g wilde roze zalm (graat loos, blikje 170 g, uitgelekt)

Bereiding:

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze daarna schrikken onder koud stromend water. Wanneer de eieren afgekoeld zijn pel je ze en snijd je ze in plakjes.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla, en was en droog de binnenste bladeren.
  3. Snijd de komkommer in dunne plakjes en pluk de blaadjes van de waterkers.
  4. Meng de yoghurt met de currypoeder en wat peper. Eventueel kun je hier zout naar smaak aan toevoegen.
  5. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en beleg de onderste helft in de volgende volgorde: sla, komkommer, zalm, ei en de curry yoghurt. Verder vervolgens de waterkers erover heen en leg de bovenste helft van het stokbrood er op. Druk het stokbrood aan en snijd het stokbrood in gelijke stukken.

Gebruik dit heerlijke supercharge stokbroodje om je energie bij te vullen tijdens de lunch om de rest van de dag door te kunnen knallen!