Ontbijten tijdens de Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse is inmiddels in volle gang. Tot en met vrijdag zijn er lopers actief die de 30, 40 of 50 kilometerroutes lopen. Het evenement werd voor het eerst in 1909 gehouden. Destijds werd er tijdens de Vierdaagse nog door meerdere steden gelopen, pas bij de vijftiende editie werd er definitief voor Nijmegen gekozen. Na al die jaren zijn er inmiddels ongeveer anderhalf miljoen mensen die het evenement hebben uitgelopen. En omdat wij afgelopen week al lieten blijken dat volgens ons een goede bodem het halve werk is, hebben wij vandaag een recept voor een lekker en stevig Engels ontbijt. Zo moet die speld van de 101e editie toch zeker binnen zijn! 😉

Ingrediënten  (1 á 2 personen)

  • Vier sneetjes Kraayennest witbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 braadworst
  • 4 trostomaatjes
  • 2 eieren
  • 200 gram witte bonen in tomatensaus

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de braadworst hier ongeveer 20 minuten in
  • Verhit ondertussen een andere koekenpan, bak het ontbijtspek hierin krokant
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en bak deze een paar minuten in de koekenpan
  • Verwarm ondertussen de witte bonen in tomatensaus in een klein pannetje
  • Rooster de sneetjes brood tot ze krokant zijn
  • Haal de braadworsten uit de pan wanneer deze klaar zijn, en bak de twee eieren. Voeg wanneer nodig nog wat olijfolie toe, en bestrooi het ei met peper en zout.
  • Snijd het brood en de braadworst doormidden. Verdeel het brood, de eieren, bonen, tomaatjes en het ontbijtspek over het bord… En je bent helemaal klaar voor die laatste twee dagen van de Vierdaagse. Succes!

Like, deel en geniet!