Sandwich met geitenkaas en bacon!

Bacon is dé heilige graal van het internet, en om heel eerlijk te zijn, zijn wij er ook wel fan van. Technisch gezien kan het aan bijna ieder gerecht worden toegevoegd als extra smaakmaker. Voor de lezers die net zoveel van bacon, brunch en Kraayennest brood houden, het volgende heerlijke recept in de KraayBlog van Lees meer…


Drie heerlijke toasts met avocado!

Of je er nou van houdt of niet, toast met avocado is HELEMAAL hip. Avocado is natuurlijk een bron van goede vetten en smaakt heerlijk op een vers sneetje Kraayennest toast. In deze KraayBlog hebben we 3 manieren voor je om je toast met avocado net even wat anders klaar te maken. Benodigheden: 2 sneetjes Lees meer…


Heerlijk knoflookbrood als klassiek bijgerecht of voorgerecht

Het meest klassieke bijgerecht of voorgerecht is toch wel een heerlijk knoflook brood. Of het nou een traditioneel Italiaans recept is, een heerlijke gevulde soep, of een knapperige salade, knoflook brood past overal bij. Daarom zetten wij het knoflook brood deze week extra in het zonnetje met een heerlijk recept voor vers en warm knoflook Lees meer…


Tosti mysterie ontrafeld…

De eeuwenoude vraag is beantwoord! Bevat een tosti met ham en kaas meer calorieën dan een boterham met ham en kaas? Deze vraag heeft ons Nederlanders zo erg bezig gehouden, dat het voedingscentrum hier onderzoek naar heeft gedaan. De conclusie? Een boterham met ham en kaas bevat net zoveel calorieën als een tosti met ham Lees meer…


Ontbijten tijdens de Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse is inmiddels in volle gang. Tot en met vrijdag zijn er lopers actief die de 30, 40 of 50 kilometerroutes lopen. Het evenement werd voor het eerst in 1909 gehouden. Destijds werd er tijdens de Vierdaagse nog door meerdere steden gelopen, pas bij de vijftiende editie werd er definitief voor Nijmegen gekozen. Lees meer…


Vier de zomer!

Het zonnetje laat zich ondanks het wisselvallige weer wat vaker zien, de temperaturen gaan omhoog en de zomervakanties beginnen. En we weten allemaal wat voor gevolgen dat heeft: de barbecues mogen weer tevoorschijn komen! Om de zomer samen met jullie te vieren hebben we vandaag weer een nieuw recept voor een heerlijke toevoeging aan de Lees meer…


Fris zalm-waterkers stokbrood!

De tijd gaat snel, morgen is het namelijk alweer juni. De maand waarin de zomer officieel van start gaat! Al hebben we afgelopen week natuurlijk al een lekker voorproefje gehad. Bij de zomerse temperaturen denk je natuurlijk al snel aan zon, zee, strand… En natuurlijk de frisse zomerse maaltijden! Speciaal daarvoor hebben wij vandaag een Lees meer…


Wentelteefjes met rauwe cashewnoten!

Aanstaande zondag is het weer Moederdag! Een dag waar de rollen weer eens omgedraaid mogen worden. Een bloemetje is leuk, maar een beetje moeite doen om een lekkere lunch te maken is natuurlijk veel beter. Lekker prakken! Dat kan natuurlijk met boerenkool maar vandaag doen we het met rauwe cashewnoten. Ingrediënten 10,5 kopje rauwe cashewnoten Lees meer…


Koningsdag in sfeer met wortelspread!

Het is zover: Koningsdag! De dag waarop we massaal de rommelmarkten, festivals en andere leuke activiteiten bezoeken. Hierbij horen natuurlijk verschillende leuke (en lekkere) tradities, zoals de oranje tompouce. Wist je dat op de verjaardag van de koning er maar liefst 600% (!) meer tompoucen worden verkocht in Nederland? Want Koningsdag is natuurlijk pas écht Lees meer…


Het voorjaar in met Panzanella

Het zonnetje komt steeds vaker door, zo ook afgelopen weekend weer. Wij gaan natuurlijk graag mee met het zomerse oppertunisme. Daarom hebben we vandaag een recept voor een heerlijk verfrissende broodsalade voor jullie: Panzanella. Het perfecte gerecht om je familie eens mee te verrassen tijdens Pasen. Panzanella is een Italiaanse boerensalade waarin, jawel, brood is Lees meer…