Steengoede tips

We maken Steengoedbrood in meer dan een dozijn soorten. Elk brood heeft zijn eigen karakteristieke smaak. Allemaal hebben ze een heerlijke korst, een stevige, malse structuur en de volle authentieke smaak van desembrood.
steengoed brood meer dan een dozijn soorten
Onderstaand ziet u tips voor het gebruik van Steengoedbrood bij de maaltijd, bij het bereiden en bij het bewaren.

En voor nog meer smakelijke tips gaat u naar de heerlijke recepten in ons inspiratie blog!

Steengoede tips om te genieten van het lekkerste brood bij de maaltijd.

Bij het diner

Als bijgerecht, smaakmaker of omdat u niet kunt wachten.

  • Desem Donker Zaden bol
  • Desem Wit stokje
  • Desem Olijf Pesto flute
  • Desem Mediterraan stokje
  • Desem Roggebol

De volgende varianten zijn lekker met alleen wat boter of gewoon puur. Ook de Witte en Tarwe varianten zijn geschikt als voorafje bij het diner of bij de soep:

  • Desem Piccolo Wit
  • Desem Piccolo Meergranen

De lekkerste bij het ontbijt

Bij het ontbijt kiest u misschien graag de wat lichtere smaken. Dan zijn deze soorten geschikt:

  • Desem 10-Granen Zadenbrood
  • Desem Roggebol
  • Desem Tarwe Pompoenpitten
  • Desem Wit
  • Desem Noten Pitten blok

Stevige smaken bij de barbecue of het kaasplankje

  • Desem Cranberry Notenbol
  • Desem Olijf Pesto flute
  • Desem Donker Zadenbol
  • Desem Noten Pitten blok

Steengoede tips om te genieten van het lekkerste brood.

  • Snijd Steengoedbrood pas vlak voordat u het eet.
  • Snijd lekker dikke plakken en maak uw eigen sandwich met dun beleg; brood met smaak vraagt niet veel beleg!
  • Eet het ook eens met alleen wat roomboter.
  • Voorgebakken Steengoedbrood uit de diepvries laat u eerst ontdooien voor u het bakt. Leg het zonder verpakking op een bakrooster en bak het circa 6 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven (225˚C*).
  • U kunt Steengoedbrood meerdere malen opnieuw verversen: leg het brood zonder verpakking op een bakrooster en verwarm het 3 minuten in een voorverwarmde oven bij 200˚C*. De korst wordt weer krokant zoals voorheen, en ook het geurige aroma komt terug.
  • Als de houdbaarheidsdatum verstreken is, kunt u het brood invriezen en het later roosteren of grillen voor bij het diner.

* Elektrische oven 225˚C, heteluchtoven 200˚C, gasoven stand 4-5

Steengoede tips om het lekkerste brood te bewaren.

  • U kunt Steengoedbrood vier dagen vers bewaren. U kunt het brood het beste ongesneden bewaren in de speciale Steengoed broodzak. Het blijft dan heerlijk vers. U vouwt de zak goed dicht en bewaart het brood op kamertemperatuur.
  • U kunt Steengoedbrood opnieuw verversen als het niet meer lekker mals en krokant is: leg het brood op een bakrooster en verwarm het 3 min. in de voorverwarmde oven (200˚C*).
  • In de vriezer bewaart u het brood ook in de goed afgesloten Steengoed broodzak, op -18˚C. Het blijft dan ruim 2 maanden vers.
  • Is het brood meer dan 2 maanden in de vriezer geweest dan kunt u het, na ontdooiing, ook nog roosteren of grillen voor bij het diner.